Wat doet een SEO specialist?

Wat is SEO nou precies?

De afkorting van SEO is “Search Engine Optimization” en vertaald in het Nederlands noemen we dit zoekmachine optimalisatie. Maar wat houdt dan precies in en wat doet SEO voor je website of webshop? Kort samengevat zijn alle verbeteringen die je aanbrengt aan je website zoals content en technische optimalisatie goed voor Google en wat resulteert in een hogere rankings.

3 cruciale SEO factoren voor Google

Helaas weet niemand exact hoe het algoritme van Google werkt, maar weten we inmiddels wel welke factoren belangrijk zijn om hoger te scoren in Google.

Dit valt te verdelen in het volgende:

  1. Techniek van de website
  2. Content zoals teksten & afbeeldingen
  3. Autoriteit van de website

Als zoekmachine is het voor Google voornamelijk belangrijk om relevante content te tonen waar de betreffende zoeker naar op zoek is. Dit betekent dus dat jouw website ook voorzien moet zijn van relevante content om hogere posities te behalen. Voorzie jij zoekers met de juiste informatie op je website, dan zal dit op de langere termijn resulteren in hogere rankings.

Wat doet een SEO specialist dan precies? 

Wil je meer bezoekers naar je website of webshop en meer leads of sales behalen, maar heb je geen idee hoe? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je je SEO uitbesteedt aan een SEO specialist. Een SEO specialist onderzoekt hoe de website geoptimaliseerd kan worden op technische gebied en met de juiste content en zoekwoorden.

Een SEO specialist voert onder andere de volgende werkzaamheden uit:

  • Zoekwoorden onderzoeken
  • Content optimalisatie
  • Technische optimalisatie
  • Linkbuilding

Voordat wij aan een SEO traject beginnen voor onze klanten voeren wij eerst altijd een uitgebreide website audit uit. Op deze manier weten wij hoe je website ervoor staat op technisch gebied en worden alle kritieke fouten eerst opgelost.

Wil je weten hoe jouw website ervoor staat? Doe dan de gratis SEO check.