Veel gestelde vragen over websites, webshops & SEO

veel gestelde vragen

Websites

De prijs voor het maken van een website is afhankelijk van het aantal pagina’s en de benodigde functies. Zo maken wij bijvoorbeeld al een simpele website vanaf €299,- die uit 1 pagina bestaat, maar maken wij ook maatwerk websites waarvan we de prijs na een persoonlijk overleg bepalen.

Het online zetten van een website is afhankelijk van de grote van de website. Indien de content zoals foto’s, teksten en een logo op de juiste manier worden aangeleverd is het in de meeste gevallen goed haalbaar om een website binnen 2 weken live te zetten.

Naast de registratie van je domeinnaam & hostingpakket zit je bij ons nooit aan een contract vast. Na oplevering van de website is deze 100% jouw eigendom. Wel bieden wij optioneel een jaarlijks onderhoudscontract aan wat inhoudt dat wij de website monitoren en updaten indien nodig. 

Ja wij schrijven SEO geoptimaliseerde teksten voor websites. Het schrijven van deze teksten zullen na overleg optioneel geoffreerd worden.

Al onze websites worden direct responsive opgeleverd. Dit betekent dat de website direct geschikt is voor alle type apparaten zoals mobiel, tablet en desktop.

Ja wij maken ook logo & huisstijl designs. Nadat wij een inzicht hebben van je wensen presenteren wij 3 potentiële logo’s, waarvan we er 1 optimaliseren tot het gewenste resultaat.

Wij maken al onze website in een WordPress CMS. WordPress is zeer gebruiksvriendelijk en zeer geschikt voor uitgebreide website functies. Daarbij als de website na oplevering 100% van jou is, is deze gemakkelijk zelf te bewerken en uit te breiden.

Na oplevering is de website redelijk simpel zelf te beheren en uit te breiden. Uiteraard kunnen wij je hierbij helpen, maar is er ook veel informatie online te vinden met diverse handleidingen & video tutorials.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi sit amet placerat sapien. Suspendisse potenti. Nullam feugiat blandit mauris, non fringilla urna ultrices vel. Donec id urna consectetur, pellentesque libero rutrum, congue massa.

Ja de website kan in alle talen van de wereld gemaakt worden. Het maken van een meertalige website kost wel extra en hangt af van het aantal talen. Wel zijn er simpele WordPress plugins beschikbaar die een website meertalig kunnen maken, maar niet geschikt zijn voor SEO doeleinde.

Webshops

De kosten voor het laten maken van een webshop kunnen variëren, afhankelijk van de grootte, het ontwerp en de gevraagde functies. Een basiswebsite kan tussen de €500,- en €5000,- kosten, terwijl voor meer uitgebreide ontwerpen mogelijk €10.000 of meer nodig is.

Ja, maar je dient zelf een abonnement af te sluiten met de gewenste payment provider. Het opnemen van een betalingsprovider in uw WooCommerce-winkel kan een geweldige manier zijn om de verkoop te verhogen en nieuwe klanten te bereiken. Afhankelijk van uw bedrijf kan er een specifieke betalingsprovider zijn die het beste bij u past. Bovendien bieden de meeste betalingsproviders verschillende functies die ervoor kunnen zorgen dat uw winkel soepeler verloopt. Houd bij het selecteren van een betalingsprovider rekening met zowel de prijs als de functies.

Het maken van een webshop kan een tijdrovend proces zijn. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals het kiezen van het juiste platform, het ontwerpen van de website en het opzetten van een online winkel. Afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project kan het 2 weken tot twee maanden duren.

Woocommerce is een populair e-commerceplatform waarmee gebruikers hun eigen online winkels kunnen maken en beheren. Woocommerce is gratis te gebruiken en biedt een breed scala aan functies waarmee gebruikers eenvoudig hun winkels kunnen opzetten en beheren. Woocommerce is ook in hoge mate aanpasbaar, waardoor het perfect is voor elk bedrijf.

SEO (Zoekmachine optimalisatie)

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een proces dat websites en webpagina’s helpt hoger te scoren in de zoekresultaten voor specifieke zoekwoorden. Het is een belangrijk onderdeel van online marketing, omdat het kan helpen het verkeer te vergroten en conversies te genereren. SEO kan handmatig of via geautomatiseerde tools en processen worden gedaan.

SEO, of “zoekmachineoptimalisatie”, is de praktijk van het verbeteren van een website zodat deze hoger wordt weergegeven op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). SEO kan duur en tijdrovend zijn, maar veel bedrijven geloven dat het de investering waard is om hun zichtbaarheid te verbeteren. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden voordat u beslist of SEO geschikt is voor uw website: uw doelgroep, de aard van uw inhoud, de structuur van uw website en uw budget.

SEO wordt vaak gezien als een langetermijninvestering. Hoewel dat voor sommige bedrijven waar kan zijn, kan het voor anderen realistischer zijn om onmiddellijke resultaten te verwachten. Hier zijn zes tips om u te helpen resultaten te zien met SEO:

1. Ken uw doelen. Voordat u iets anders doet, moet u ervoor zorgen dat u uw doelen voor SEO duidelijk hebt gedefinieerd. Bent u op zoek naar meer bezoekers naar uw website? Leads vergroten? Naamsbekendheid vergroten? Als u eenmaal weet waarnaar u op zoek bent, is het veel gemakkelijker om succes te meten.

2. Maak een planning. Het heeft geen zin om tijd en geld te besteden aan SEO voor uw website als u geen plan heeft om daar te komen. De eerste stap is om uw huidige situatie te beoordelen en te zien wat voor soort resultaten u krijgt.

3. Maak een actieplan. Als je eenmaal weet wat je gaat doen, moet je een plan maken voor hoe je het gaat doen. Dit zal u helpen op het goede spoor te blijven en uw inspanningen een doel te geven.

4. Stel realistische verwachtingen. SEO zal u geen duizenden nieuwe klanten opleveren. Maar het zal de zichtbaarheid van uw bedrijf vergroten en de kwaliteit van uw website verbeteren.

5. Evalueer resultaten. SEO is een investering op lange termijn. U moet uw succes in de tijd meten. De beste manier om dit te doen, is door de resultaten van een paar eenvoudige statistieken bij te houden.

6. Optimaliseer voor groei op lange termijn. SEO zal uw online zichtbaarheid vergroten en de kwaliteit van uw website verbeteren.

SEO is het proces van het optimaliseren van een website voor een betere zichtbaarheid op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s), wat kan leiden tot meer verkeer en meer inkomsten. Er zijn verschillende soorten SEO, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Hier is een inleiding over de meest voorkomende soorten:

1. On-Page SEO verwijst naar het aanpassen van de inhoud van een website zodat deze hoger in SERP’s verschijnt. Dit omvat zaken als het maken van trefwoordrijke titels en metabeschrijvingen, het gebruik van effectieve trefwoorden op de hele site en het vermijden van onnatuurlijke of spamachtige inhoud.

2. Off-Page SEO verwijst naar het teruglinken naar een website vanaf andere websites, inclusief sociale-mediasites zoals Facebook en Twitter, forums, blogs en nieuwsgroepen.

CRO (Conversie optimalisatie)

Conversie-optimalisatie is het proces van het verbeteren van de conversiesnelheid van een bepaalde pagina of aanbieding binnen een website. Het kan worden onderverdeeld in drie hoofddoelen: het verhogen van de klikfrequenties, het verhogen van de omzet en het verlagen van de kosten.

Bijna elke website kan profiteren van conversie-optimalisatie, maar het is belangrijk om de aanpak af te stemmen op specifieke behoeften en doelen. In de meeste gevallen moet conversie-optimalisatie worden gebruikt als onderdeel van een bredere webmarketingstrategie die optimalisatie van de site-architectuur en inhoud, evenals gerichte advertenties omvat.

Er zijn veel verschillende manieren om een website te optimaliseren voor betere conversies, maar enkele algemene tips zijn:

Verbetering van de sitenavigatie. Zorg ervoor dat gebruikers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken en zorg ervoor dat de menu’s gebruiksvriendelijk zijn.

Maak het gemakkelijker om te communiceren met uw website. Gebruik grote, duidelijke afbeeldingen waarop gebruikers gemakkelijk kunnen klikken.