Welk WordPress thema moet ik kiezen voor mijn website?

Waarom WordPress?

Er zijn veel redenen waarom WordPress zo populair is. Ten eerste is het gratis en open source software die is uitgebracht onder de GPL. Dit betekent dat u het gratis kunt gebruiken en dat u de code zelfs kunt aanpassen aan uw eigen behoeften. Ten tweede is WordPress erg gebruiksvriendelijk. Er zijn duizenden thema’s en plug-ins beschikbaar, dus u kunt een website maken die er precies zo uitziet en functioneert zoals u dat wilt. Ten slotte is WordPress out-of-the-box SEO-vriendelijk, wat betekent dat uw website hoger zal scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s).

Wat zijn de verschillende soorten WordPress-thema’s?

Er zijn verschillende soorten WordPress-thema’s waaruit u kunt kiezen om uw website te laten maken. Het type thema dat u kiest, is van invloed op het uiterlijk van uw website.

Het eerste type WordPress-thema is een statisch WordPress-thema. Een statisch WordPress-thema is een thema dat niet vanzelf verandert of bijwerkt. U moet het thema zelf handmatig bijwerken als u nieuwe functies wilt toevoegen of het uiterlijk van uw website wilt wijzigen.

Het tweede type WordPress-thema is een responsief WordPress-thema. Een responsive WordPress-thema is een thema dat automatisch wordt bijgewerkt en het uiterlijk verandert op basis van het apparaat waarop het wordt bekeken. Dit betekent dat het thema er anders uitziet wanneer het wordt bekeken op een desktopcomputer, een tablet of een mobiele telefoon.

Bij het kiezen van een WordPress-thema moet u rekening houden met de volgende factoren: het themakleurenschema van uw website, branding en ontwerpdoelen. Enkele populaire thema’s zijn Divi, Flatsome en Avada. Het is belangrijk om een thema te vinden dat past bij uw specifieke behoeften en stijl.

Hoe kies ik het beste WordPress-thema voor mijn website?

Er zijn duizenden thema’s beschikbaar, dus hoe weet u welke geschikt is voor uw website? De beste manier om een WordPress-thema te kiezen, is door na te denken over hoe je wilt dat je website eruitziet en welke functies je nodig hebt.

Enkele dingen om te overwegen zijn:

-De algehele stijl van uw website (bijvoorbeeld modern, minimalistisch, vintage)

-Het type inhoud dat u gaat publiceren (bijv. blogposts, foto’s, producten)

-De functies die u nodig hebt (bijv. webshop, chat)

×